T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / ALANYA - İncekum Esentepe Ortaokulu

Dede Korkut hikayelerinden hareketle yeni bir hikaye yazma yarışması.

Hikaye yazma yarışması için:

Son Teslim Tarihi: 18.01.2024

 

 

 

 

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

DEDE KORKUT TARZI HİKÂYE YAZMA YARIŞMASI

 

Yarışmanın Konusu: Hikâye yazma yarışmasında, öğrencilerin Türkçeyi doğru kullanmalarını sağlamak ve öğrencilerin yazılı anlatım yoluyla ifade yeteneklerini geliştirmek amaçlandığından Hikâye Yazma Yarışması’nda ortaokul öğrencilerinden ”Dilimizin Zenginlikleri Projesi’ kapsamında okudukları Dede Korkut Hikâyeleri tarzında hikaye yazmaları beklenmektedir.

YARIŞMA ŞARTNAMESİ

 

1.      Yarışmaya katılacak olan hikâyelerin daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir. Eserlerin her türlü hukuki sorumluluğu katılımcılara aittir.

 

2.      Öğrenciler yarışmaya sadece bir (1) eser ile başvuru yapabilir.

 

3.      Eserlerde milli ve manevi unsurların anlatım zenginliği içerisinde, etkili bir başlık ve anlatım düzeni ile Türkçe dil kurallarına uygun biçimde ele alınması gerekmektedir. Hikayelerde tema Dede Korkut Hikayelerinde anlatılan temalarla ilişkili olmalıdır.

 

4.      Gönderilecek hikâyeler bilgisayarda hazırlanacaksa Word sayfasına Times New Roman yazı karakteriyle on iki punto büyüklüğünde 1,5 satır aralığında yazılacak, sayfa numarası verilecek ve en az bir sayfa, en fazla üç sayfa olacaktır. Üç sayfayı aşan hikâyeler değerlendirmeye alınmayacaktır. Gönderilecek hikaye bilgisayar ortamında yazılmayacaksa A4 kağıdına el yazısı ile okunaklı şekilde ve imla kurallarına uygun olarak yazılmalıdır.

 

5.      Eserin yazılı olduğu kâğıdın temiz ve düzgün olmasına dikkat edilecektir.

 

6.      Yarışmaya katılacak öğrenciler, öğrenci adı-soyadı, okulu, sınıfı, adres ve telefon bilgilerini ayrı bir kağıda yazılacaktır. Bilgileri eksik veya yanlış gönderilmiş eserler komisyon tarafından değerlendirilmeye alınmayacaktır. 

 

7.      Yarışmaya katılmak için başvuru tarihleri 15.01.2024 ile 18.01.2024 arasıdır.

 

*  Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda  Dede Korkut Hikayelerinden Hareketle Yeni Bir Hikaye Yazma Yarışması düzenlenmiştir.Yarışmaya okulumuz tüm öğrencileri katılabilir.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.01.2024 - Güncelleme: 16.01.2024 12:40 - Görüntülenme: 66
  Beğen | 0  kişi beğendi